CS Timisoara, renasterea handbalului feminin timisorean?

Timişoara va participa în viitoarea ediţie a Diviziei A de handbal feminin cu două echipe. CS Timişoara şi Universitatea Timişoara sunt cele două echipe înscrise deja în Seria B a Diviziei A de handbal feminin pentru ediţia 2011-2012.

CS Timişoara este o echipă înfiinţată de puţin timp. Ea va aduna sub culorile ei handbaliste care au mai activat în Banat.

După o perioadă lungă de aşteptare, după mai multe ediţii de campionat în care handbalul feminin timişorean se străduia doar să mai licărească pe harta sportului cu mingea pe semicerc, în această vară, oameni care nu au uitat că Timişoara a reprezentat odată foarte mult în handbalul feminin românesc, s-au gândit la un nou proiect, proiect handbalistic pe care l-au început odată cu înfiinţarea unei noi echipe de handbal feminin, CS Timişoara.

Pentru început, de pregătirea echipei CS Timişoara se va ocupa domnul profesor Sorin Voicu, prodecan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest din Timişoara. „Ideea înfiinţării echipei a aparţinut unor oameni mai în vârstă care se tot întrebau de ce handbalul feminin nu prinde în Timişoara. Cei tineri au zis că încearcă revirimentul dar să fiu alături de ei. Eu am zis că voi încerca”, a declarat Sorin Voicu, antrenorul echipei CS Timişoara.

Cu gândul la ceea ce a fost odată handbalul feminin timişorean, noua echipă îşi propune pe termen lung să promoveze în eşalonul de elită al handbalului feminin românesc. În actuala ediţie de campionat, 2011-2012, CS Timişoara îşi doreşte să nu ocupe ultimele două locuri în ierarhia finală aşa cum a făcut în ediţia trecută a Diviziei A concitadina sa Universitatea Timişoara.

„Să nu fim pe ultimele două locuri şi, bineînţeles, dacă reuşim la anul, să avem o echipă cu care să ne batem la promovare”, a spus pentru banatsport.ro, antenorul echipei CS Timişoara, Sorin Voicu.

Lotul echipei nu este încă complet, urmează să fie întregit până la debutul Diviziei A, debut care va avea loc în data de 17 septembrie 2011.

„În general am încercat să aducem jucătoare din zona noastră. Sunt jucătoare care s-au lăsat de handbal şi care îşi doresc să mai revină în activitate. Cu jucătoare din alte părţi este mai greu”, a spus antrenorul echipei, profesorul Sorin Voicu.

Ca orice început de drum cei care au demarat acest nou proiect au întâmpinat şi întâmpină foarte mari dificultăţi. De, nicio naştere nu este uşoară!

„Totul are un început. Pur şi simplu încercăm o altă organizare. Asta nu înseamnă că ieşim campioni sau stricăm ploile la alţii. Să nu luăm în seamă strâmbele pentru că acum sunt mulţi care încearcă să rupă din faşă pornirea”, a conchis profesorul Voicu.

Aşadar, la Timişoara s-a născut o nouă echipă. Este o echipă ce îşi doreşte să reînvie o tradiţie în handbalul feminin timişorean. Proiectul de resuscitare a handbalului feminin timişorean a apărut din rândul oamenilor cu mult entuziasm pentru tradiţie. Jucătoarele noului club îşi doresc să arate mult entuziasm pe terenul de joc, pentru că numai entuziasmul poate da naştere la înfăptuiri măreţe.

Articol de: Cornel Seracin

Sursa: www.banatsport.ro

tags: handbal Timisoara, Sorinel Voicu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu